Čirok má vzhledem k vysokému obsahu škrobu poměrně vysokou energetickou hodnotu. Je však méně chutný, a proto se zkrmuje společně s jinými obilovinami. Vzhledem k omezeným zdrojům se čirok používá obvykle pouze k výrobě zobů pro ptactvo. Jsou odrůdy červené, černé, hnědé, bílé i dvojbarevné.
| Živiana | Původní hmota |
|
| Sušina | g | 885,00 |
| MEp | MJ | 13,30 |
| Vláknina | g | 22,30 |
| N-Látky | g | 107,26 |
| Lysin | g | 2,12 |
| Threonin | g | 3,27 |
| Ca | g | 0,53 |
| P-stravitelný | g | 0,62 |
| Na | g | 0,27 |
| Vit. A | tis.m.j. | 0,59 |
| Vit. D | tis.m.j. | |
| Vit. E | mg | 5,75 |
| Vit. B1 | mg | 3,89 |
| Vit. B2 | mg | 1,24 |
| Kys. pantotenová | mg | 10,80 |
| Cholin | mg | 562,86 |