Čirok má vzhledem k vysokému obsahu škrobu poměrně vysokou energetickou hodnotu. Je však méně chutný, a proto se zkrmuje společně s jinými obilovinami. Vzhledem k omezeným zdrojům se čirok používá obvykle pouze k výrobě zobů pro ptactvo. Jsou odrůdy červené, černé, hnědé, bílé i dvojbarevné.
| Živiana | Původní hmota |
Sušina | |
| Sušina | g | 885,00 | 1 000,00 |
| NEL | MJ | 6,58 | 7,44 |
| NEV | MJ | 6,58 | 7,43 |
| PDIN | g | 83,46 | 94,30 |
| PDIE | g | 114,52 | 129,40 |
| N-Látky | g | 107,26 | 121,20 |
| Vláknina | g | 22,30 | 25,20 |
| Ca | g | 0,53 | 0,60 |
| P | g | 3,63 | 4,10 |
| Na | g | 0,27 | 0,30 |
| Zn | mg | 16,90 | 19,10 |
| Vit. A | tis.m.j. | 0,59 | 0,67 |
| Vit. E | tis.m.j. | 5,75 | 6,50 |