Čirok má vzhledem k vysokému obsahu škrobu poměrně vysokou energetickou hodnotu. Je však méně chutný, a proto se zkrmuje společně s jinými obilovinami. Vzhledem k omezeným zdrojům se čirok používá obvykle pouze k výrobě zobů pro ptactvo. Jsou odrůdy červené, černé, hnědé, bílé i dvojbarevné.
| Živiana | Původní hmota  | 
                      
                  |
| Sušina | g | 885,00 | 
| MEd | MJ | 13,50 | 
| N-Látky | g | 107,26 | 
| Lysin | g | 2,12 | 
| Methionin | g | 1,77 | 
| Meth+cys | g | 3,72 | 
| Ca | g | 0,53 | 
| P-nefytátový | g | 0,53 | 
| Na | g | 0,27 | 
| Mn | mg | 14,69 | 
| Zn | mg | 16,90 | 
| Vit. A | tis.m.j. | 0,59 | 
| Vit. D | tis.m.j. | |
| Vit. E | mg | 5,75 |