Ječmen ve srovnání s pšenicí obsahuje méně škrobu, má nižší energetickou hodnotu a více vlákniny. Obsah dusíkatých látek se pohybuje kolem 11 %. Krmný ječmen má dobré dietetické vlastnosti. Příznivě ovlivňuje jakost masa a tuhost tuku. Je vhodný zejména pro výkrm prasat a skotu. Pro drůbež se využívá méně, protože obsahuje hodně neškrobových polysacharidů, zejména β- D glukanů a pentosanů.
| Živiana | Původní hmota |
|
| Sušina | g | 880,00 |
| MEd | MJ | 11,66 |
| N-Látky | g | 111,76 |
| Lysin | g | 3,78 |
| Methionin | g | 1,67 |
| Meth+cys | g | 3,96 |
| Ca | g | 0,62 |
| P-nefytátový | g | 1,06 |
| Na | g | 0,09 |
| Mn | mg | 17,95 |
| Zn | mg | 22,44 |
| Vit. A | tis.m.j. | 0,56 |
| Vit. D | tis.m.j. | |
| Vit. E | mg | 17,60 |