Bramborová bílkovina

Bramborová bílkovina se získává při zpracování brambor z hlízové vody s použitím odpěňovacích a čisticích prostředků. Dále se suší, takže její vzhled bývá podobný jako u bramborových vloček, jemné hnědožluté až hnědé vločky s charakteristickou vůní po suchých bramborách. Obsahuje až 71 % dusíkatých látek.

Živiny krmiva

 
Živiana Původní
hmota
Sušina g 920,00
MEd MJ 14,58
N-Látky g 757,44
Lysin g 56,12
Methionin g 17,39
Meth+cys g 29,62
Ca g 4,69
P-nefytátový g 1,47
Na g 0,46
Mn mg 5,24
Zn mg 22,26
Vit. A tis.m.j. 0,40
Vit. D tis.m.j.
Vit. E mg 2,02
 
Created by: Ivo