Bramborová bílkovina

Bramborová bílkovina se získává při zpracování brambor z hlízové vody s použitím odpěňovacích a čisticích prostředků. Dále se suší, takže její vzhled bývá podobný jako u bramborových vloček, jemné hnědožluté až hnědé vločky s charakteristickou vůní po suchých bramborách. Obsahuje až 71 % dusíkatých látek.

Živiny krmiva

 
Živiana Původní
hmota
Sušina
Sušina g 920,00 1 000,00
NEL MJ 7,21 7,84
NEV MJ 7,24 7,87
PDIN g 613,27 666,60
PDIE g 510,05 554,40
N-Látky g 757,44 823,30
Vláknina g 4,05 4,40
Ca g 4,69 5,10
P g 1,75 1,90
Na g 0,46 0,50
Zn mg 22,26 24,20
Vit. A tis.m.j. 0,40 0,44
Vit. E tis.m.j. 2,02 2,20
 
Created by: Ivo