Pšeničné otruby

Otruby obsahují převážně obalové části zrna. Ve srovnání s obilninami a jinými mlynářskými krmnými zbytky mají otruby nižší energetickou hodnotu, vyšší obsah vlákniny a také vyšší obsah minerálních látek. Pšeničné otruby mají načervenalou až červenohnědou barvu. Pro zvířata jsou chutné. Mají mírně projímavé účinky. Zkrmují se především skotu, u krav příznivě ovlivňují dojivost.

Živiny krmiva

 
Živiana Původní
hmota
Sušina g 878,00
MEp MJ 10,09
Vláknina g 114,49
N-Látky g 151,10
Lysin g 5,62
Threonin g 4,57
Ca g 1,40
P-stravitelný g 2,99
Na g 0,09
Vit. A tis.m.j. 0,98
Vit. D tis.m.j.
Vit. E mg 20,63
Vit. B1 mg 6,41
Vit. B2 mg 4,74
Kys. pantotenová mg 30,47
Cholin mg 1 473,55

Foto

 
 
Created by: Ivo