Pšeničné otruby

Otruby obsahují převážně obalové části zrna. Ve srovnání s obilninami a jinými mlynářskými krmnými zbytky mají otruby nižší energetickou hodnotu, vyšší obsah vlákniny a také vyšší obsah minerálních látek. Pšeničné otruby mají načervenalou až červenohnědou barvu. Pro zvířata jsou chutné. Mají mírně projímavé účinky. Zkrmují se především skotu, u krav příznivě ovlivňují dojivost.

Živiny krmiva

 
Živiana Původní
hmota
Sušina g 878,00
MEd MJ 6,29
N-Látky g 151,10
Lysin g 5,62
Methionin g 2,20
Meth+cys g 5,53
Ca g 1,40
P-nefytátový g 2,63
Na g 0,09
Mn mg 99,65
Zn mg 77,70
Vit. A tis.m.j. 0,98
Vit. D tis.m.j.
Vit. E mg 20,63

Foto

 
 
Created by: Ivo