Cukrovarské (difúzní) řízky se získávají z rozstrouhané cukrovky vyluhováním cukru v difuzérech v cukrovarech. Vyluhované řízky se vylisují, čímž se z nich odstraní sladká šťáva. V původním stavu mají bělavou až světle šedou barvu, jejich struktura má být pružná a tuhá, nikoliv mazlavá a kašovitá. Obsahují ještě malé množství cukru (do 5 % v 1 kg sušiny), který je nutný pro úspěšné silážování. Jejich bezdusíkaté látky výtažkové i vláknina chudá na lignin mají vysokou stravitelnost. Pro výrobu krmných směsí se cukrovarské řízky suší v horkovzdušných sušárnách. Sušené řízky se často granulují. Silážované řízky se uplatňují v krmných dávkách skotu, sušené pak i ve směsích pro prasata, zvláště plemenná.
| Živiana | Původní hmota |
Sušina | |
| Sušina | g | 900,00 | 1 000,00 |
| NEL | MJ | 5,86 | 6,51 |
| NEV | MJ | 6,07 | 6,74 |
| PDIN | g | 50,90 | 56,56 |
| PDIE | g | 77,11 | 85,68 |
| N-Látky | g | 83,16 | 92,40 |
| Vláknina | g | 180,72 | 200,80 |
| Ca | g | 8,19 | 9,10 |
| P | g | 0,99 | 1,10 |
| Na | g | 1,26 | 1,40 |
| Zn | mg | 9,36 | 10,40 |
| Vit. A | tis.m.j. | 0,08 | 0,09 |
| Vit. E | tis.m.j. | 0 |