Bramborová bílkovina

Bramborová bílkovina se získává při zpracování brambor z hlízové vody s použitím odpěňovacích a čisticích prostředků. Dále se suší, takže její vzhled bývá podobný jako u bramborových vloček, jemné hnědožluté až hnědé vločky s charakteristickou vůní po suchých bramborách. Obsahuje až 71 % dusíkatých látek.

Živiny krmiva

 
Živiana Původní
hmota
Sušina g 920,00
MEp MJ 16,61
Vláknina g 4,05
N-Látky g 757,44
Lysin g 56,12
Threonin g 46,92
Ca g 4,69
P-stravitelný g 0,74
Na g 0,46
Vit. A tis.m.j. 0,40
Vit. D tis.m.j.
Vit. E mg 2,02
Vit. B1 mg 3,50
Vit. B2 mg 1,38
Kys. pantotenová mg 18,40
Cholin mg 2 410,40
 
Created by: Ivo