Bramborová bílkovina
Bramborová bílkovina se získává při zpracování brambor z hlízové vody s použitím odpěňovacích a čisticích prostředků. Dále se suší, takže její vzhled bývá podobný jako u bramborových vloček, jemné hnědožluté až hnědé vločky s charakteristickou vůní po suchých bramborách. Obsahuje až 71 % dusíkatých látek.
Živiny krmiva
| Živiana |
|
Původní hmota |
| Sušina |
g |
920,00 |
| MEd |
MJ |
14,58 |
| N-Látky |
g |
757,44 |
| Lysin |
g |
56,12 |
| Methionin |
g |
17,39 |
| Meth+cys |
g |
29,62 |
| Ca |
g |
4,69 |
| P-nefytátový |
g |
1,47 |
| Na |
g |
0,46 |
| Mn |
mg |
5,24 |
| Zn |
mg |
22,26 |
| Vit. A |
tis.m.j. |
0,40 |
| Vit. D |
tis.m.j. |
|
| Vit. E |
mg |
2,02 |