Bramborová bílkovina
Bramborová bílkovina se získává při zpracování brambor z hlízové vody s použitím odpěňovacích a čisticích prostředků. Dále se suší, takže její vzhled bývá podobný jako u bramborových vloček, jemné hnědožluté až hnědé vločky s charakteristickou vůní po suchých bramborách. Obsahuje až 71 % dusíkatých látek.
Živiny krmiva
| Živiana |
|
Původní hmota |
Sušina |
| Sušina |
g |
920,00 |
1 000,00 |
| NEL |
MJ |
7,21 |
7,84 |
| NEV |
MJ |
7,24 |
7,87 |
| PDIN |
g |
613,27 |
666,60 |
| PDIE |
g |
510,05 |
554,40 |
| N-Látky |
g |
757,44 |
823,30 |
| Vláknina |
g |
4,05 |
4,40 |
| Ca |
g |
4,69 |
5,10 |
| P |
g |
1,75 |
1,90 |
| Na |
g |
0,46 |
0,50 |
| Zn |
mg |
22,26 |
24,20 |
| Vit. A |
tis.m.j. |
0,40 |
0,44 |
| Vit. E |
tis.m.j. |
2,02 |
2,20 |