Pšeničné otruby
Otruby obsahují převážně obalové části zrna. Ve srovnání s obilninami a jinými mlynářskými krmnými zbytky mají otruby nižší energetickou hodnotu, vyšší obsah vlákniny a také vyšší obsah minerálních látek. Pšeničné otruby mají načervenalou až červenohnědou barvu. Pro zvířata jsou chutné. Mají mírně projímavé účinky. Zkrmují se především skotu, u krav příznivě ovlivňují dojivost.
Živiny krmiva
Živiana |
|
Původní hmota |
Sušina |
g |
878,00 |
MEd |
MJ |
6,29 |
N-Látky |
g |
151,10 |
Lysin |
g |
5,62 |
Methionin |
g |
2,20 |
Meth+cys |
g |
5,53 |
Ca |
g |
1,40 |
P-nefytátový |
g |
2,63 |
Na |
g |
0,09 |
Mn |
mg |
99,65 |
Zn |
mg |
77,70 |
Vit. A |
tis.m.j. |
0,98 |
Vit. D |
tis.m.j. |
|
Vit. E |
mg |
20,63 |
Foto