Pšeničné otruby

Otruby obsahují převážně obalové části zrna. Ve srovnání s obilninami a jinými mlynářskými krmnými zbytky mají otruby nižší energetickou hodnotu, vyšší obsah vlákniny a také vyšší obsah minerálních látek. Pšeničné otruby mají načervenalou až červenohnědou barvu. Pro zvířata jsou chutné. Mají mírně projímavé účinky. Zkrmují se především skotu, u krav příznivě ovlivňují dojivost.

Živiny krmiva

 
Živiana Původní
hmota
Sušina
Sušina g 878,00 1 000,00
NEL MJ 6,13 6,98
NEV MJ 6,28 7,15
PDIN g 96,61 110,03
PDIE g 82,59 94,07
N-Látky g 151,10 172,10
Vláknina g 114,49 130,40
Ca g 1,40 1,60
P g 9,83 11,20
Na g 0,09 0,10
Zn mg 77,70 88,50
Vit. A tis.m.j. 0,98 1,12
Vit. E tis.m.j. 20,63 23,50

Foto

 
 
Created by: Ivo