Řepka olejná obsahuje asi 20 % dusíkatých látek a 40 % tuku. Šlechtěním se snížil obsah glukosinolátů z původních 100 - 150 µmol/g na 10 - 25 µmol/g v tzv. dvounulových odrůdách (s nízkým obsahem kyseliny erukové a glukosinolátů). Glukosinoláty a jejich štěpné produkty zhoršují chutnost krmiva. Mohou přecházet do mléka a vajec a tím narušovat jejich vůni a chuť. Některé štěpné produkty glukosinolátů jsou pro zvířata strumigenní - narušují činnost štítné žlázy a také poškozují játra. Glukosinoláty mohou vyvolat i poruchy plodnosti.
Krmivo může obsahovat následující antinutriční látky
Glukosinoláty| Živiana | Původní hmota |
|
| Sušina | g | 900,00 |
| MEp | MJ | 19,50 |
| Vláknina | g | 68,22 |
| N-Látky | g | 202,59 |
| Lysin | g | 11,43 |
| Threonin | g | 10,26 |
| Ca | g | 3,69 |
| P-stravitelný | g | 2,07 |
| Na | g | 0,27 |
| Vit. A | tis.m.j. | |
| Vit. D | tis.m.j. | |
| Vit. E | mg | 44,55 |
| Vit. B1 | mg | |
| Vit. B2 | mg | |
| Kys. pantotenová | mg | |
| Cholin | mg |