Řepka olejná obsahuje asi 20 % dusíkatých látek a 40 % tuku. Šlechtěním se snížil obsah glukosinolátů z původních 100 - 150 µmol/g na 10 - 25 µmol/g v tzv. dvounulových odrůdách (s nízkým obsahem kyseliny erukové a glukosinolátů). Glukosinoláty a jejich štěpné produkty zhoršují chutnost krmiva. Mohou přecházet do mléka a vajec a tím narušovat jejich vůni a chuť. Některé štěpné produkty glukosinolátů jsou pro zvířata strumigenní - narušují činnost štítné žlázy a také poškozují játra. Glukosinoláty mohou vyvolat i poruchy plodnosti.
Krmivo může obsahovat následující antinutriční látky
Glukosinoláty| Živiana | Původní hmota |
Sušina | |
| Sušina | g | 900,00 | 1 000,00 |
| NEL | MJ | 11,66 | 12,95 |
| NEV | MJ | 12,53 | 13,92 |
| PDIN | g | 117,51 | 130,57 |
| PDIE | g | 35,24 | 39,15 |
| N-Látky | g | 202,59 | 225,10 |
| Vláknina | g | 68,22 | 75,80 |
| Ca | g | 3,69 | 4,10 |
| P | g | 6,75 | 7,50 |
| Na | g | 0,27 | 0,30 |
| Zn | mg | 62,01 | 68,90 |
| Vit. A | tis.m.j. | 0 | |
| Vit. E | tis.m.j. | 44,55 | 49,50 |