Řešené projekty ESF na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně
       Řešitelský tým                    Cílová skupina                   Publicita projektu                   Doložení plánu                   Ostatní

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru

Dílčí aktivity

  1. Startovací pozice pro doktorandy.
  2. Přímá podpora aktivní účasti doktorandů na zahraničních vědeckých konferencích v rámci Evropy. Tato podpora spočívá v přiznání finančního příspěvku na účastnický poplatek a na cestovné na konferenci. Podmínkou je, aby vysílaný doktorand měl pracovní úvazek na MENDELU (alespoň 0,1) a aby na konferenci osobně vystoupil s příspěvkem. Tyto aktivity je možné podpořit již v roce 2011, pokračovat budou i v roce 2012. Výše příspěvků vždy závisí na množství relevantních požadavků, které se v rámci AF sejdou.
  3. předběžné oponentury dokončovaných disertačních prací formou doktorského semináře. Je možné navrhovat dohody o provedení práce (DPP) pro externí členy hodnotících komisí.
  4. soutěž o nejlepší vědeckou publikaci studentů doktorského studia, vyšlou v roce 2013. Přihlásit do soutěže lze pouze publikace, které již v roce 2013 vyšly (přijato k tisku nestačí) a soutěžící doktorand musí být prvním autorem práce. Tři nejlepší publikace budou odměněny věcnými cenami (prostřednictvím voucherů dle vlastního výběru). Přihlášené publikace budou hodnoceny bodovým systémem dle rozhodnutí rektora č. 25/2007 (kritéria hodnocení pro habilitační a profesorské řízení).
  5. soutěž o nejlépe řešené individuální projekty IGA AF MENDELU v roce 2013. Na základě výsledků závěrečného oponentního řízení projektů, které proběhne v únoru 2014 (účelnost využití finančních prostředků, kvalita závěrečné zprávy projektu a úroveň její prezentace, počet a kvalita publikačních výstupů), budou hodnotícími komisemi vybrány tři nejlepší projekty, jejichž řešitelé budou odměněni věcnými cenami stejným způsobem jako v rámci soutěže o nejlepší publikaci.

Přílohy:


     

    Zpět na předchozí stránku