Řepkový extrahovaný šrot
Řepkový extrahovaný šrot nebo pokrutiny jsou nejrozšířenější z naší domácí produkce. Řepkový extrahovaný šrot obsahuje 31 - 37 % dusíkatých látek. Má žlutozelenou až žlutohnědou barvu s černými zbytky slupek. V extrahovaném šrotu z jednonulové řepky zůstávají
glukosinoláty v množství až 150 µmol/g (snížení obsahu kyseliny erukové se týká oleje). Teprve extrahovaný šrot z dvounulové řepky má snížený obsah glukosinolátů (10 - 30 µmol/g) a má poměrně dobrou jakost.
Živiny krmiva
Živiana |
|
Původní hmota |
Sušina |
g |
910,00 |
MEp |
MJ |
11,84 |
Vláknina |
g |
117,48 |
N-Látky |
g |
353,81 |
Lysin |
g |
19,20 |
Threonin |
g |
15,65 |
Ca |
g |
6,55 |
P-stravitelný |
g |
2,64 |
Na |
g |
0,36 |
Vit. A |
tis.m.j. |
|
Vit. D |
tis.m.j. |
|
Vit. E |
mg |
10,19 |
Vit. B1 |
mg |
4,19 |
Vit. B2 |
mg |
3,28 |
Kys. pantotenová |
mg |
8,74 |
Cholin |
mg |
6 238,41 |
Foto