Řepkový extrahovaný šrot nebo pokrutiny jsou nejrozšířenější z naší domácí produkce. Řepkový extrahovaný šrot obsahuje 31 - 37 % dusíkatých látek. Má žlutozelenou až žlutohnědou barvu s černými zbytky slupek. V extrahovaném šrotu z jednonulové řepky zůstávají glukosinoláty v množství až 150 µmol/g (snížení obsahu kyseliny erukové se týká oleje). Teprve extrahovaný šrot z dvounulové řepky má snížený obsah glukosinolátů (10 - 30 µmol/g) a má poměrně dobrou jakost.
| Živiana | Původní hmota |
|
| Sušina | g | 910,00 |
| MEp | MJ | 11,84 |
| Vláknina | g | 117,48 |
| N-Látky | g | 353,81 |
| Lysin | g | 19,20 |
| Threonin | g | 15,65 |
| Ca | g | 6,55 |
| P-stravitelný | g | 2,64 |
| Na | g | 0,36 |
| Vit. A | tis.m.j. | |
| Vit. D | tis.m.j. | |
| Vit. E | mg | 10,19 |
| Vit. B1 | mg | 4,19 |
| Vit. B2 | mg | 3,28 |
| Kys. pantotenová | mg | 8,74 |
| Cholin | mg | 6 238,41 |