Řepkový extrahovaný šrot

Řepkový extrahovaný šrot nebo pokrutiny jsou nejrozšířenější z naší domácí produkce. Řepkový extrahovaný šrot obsahuje 31 - 37 % dusíkatých látek. Má žlutozelenou až žlutohnědou barvu s černými zbytky slupek. V extrahovaném šrotu z jednonulové řepky zůstávají glukosinoláty v množství až 150 µmol/g (snížení obsahu kyseliny erukové se týká oleje). Teprve extrahovaný šrot z dvounulové řepky má snížený obsah glukosinolátů (10 - 30 µmol/g) a má poměrně dobrou jakost.

Živiny krmiva

 
Živiana Původní
hmota
Sušina g 910,00
MEp MJ 11,84
Vláknina g 117,48
N-Látky g 353,81
Lysin g 19,20
Threonin g 15,65
Ca g 6,55
P-stravitelný g 2,64
Na g 0,36
Vit. A tis.m.j.
Vit. D tis.m.j.
Vit. E mg 10,19
Vit. B1 mg 4,19
Vit. B2 mg 3,28
Kys. pantotenová mg 8,74
Cholin mg 6 238,41

Foto

 
 
Created by: Ivo