Řepkový extrahovaný šrot

Řepkový extrahovaný šrot nebo pokrutiny jsou nejrozšířenější z naší domácí produkce. Řepkový extrahovaný šrot obsahuje 31 - 37 % dusíkatých látek. Má žlutozelenou až žlutohnědou barvu s černými zbytky slupek. V extrahovaném šrotu z jednonulové řepky zůstávají glukosinoláty v množství až 150 µmol/g (snížení obsahu kyseliny erukové se týká oleje). Teprve extrahovaný šrot z dvounulové řepky má snížený obsah glukosinolátů (10 - 30 µmol/g) a má poměrně dobrou jakost.

Živiny krmiva

 
Živiana Původní
hmota
Sušina
Sušina g 910,00 1 000,00
NEL MJ 6,33 6,96
NEV MJ 6,38 7,01
PDIN g 224,55 246,76
PDIE g 129,76 142,59
N-Látky g 353,81 388,80
Vláknina g 117,48 129,10
Ca g 6,55 7,20
P g 9,92 10,90
Na g 0,36 0,40
Zn mg 57,69 63,40
Vit. A tis.m.j. 0
Vit. E tis.m.j. 10,19 11,20

Foto

 
 
Created by: Ivo