Ječné omelky (opišky, podkrupí) jsou zbytkem při zpracování ječmene na kroupy. Obsahují především obalové částice a obilní prach. Mají vysoký podíl vlákniny a nízkou výživnou hodnotu.
| Živiana | Původní hmota |
|
| Sušina | g | 885,00 |
| MEp | MJ | 10,87 |
| Vláknina | g | 115,05 |
| N-Látky | g | 123,90 |
| Lysin | g | 4,96 |
| Threonin | g | 4,34 |
| Ca | g | 1,95 |
| P-stravitelný | g | 1,15 |
| Na | g | 0,44 |
| Vit. A | tis.m.j. | |
| Vit. D | tis.m.j. | |
| Vit. E | mg | |
| Vit. B1 | mg | |
| Vit. B2 | mg | |
| Kys. pantotenová | mg | |
| Cholin | mg |