Ovesné slupky zbývají při loupání ovsa ve mlýnech při výrobě ovesné rýže nebo ovesných vloček. Barvu mají žlutou až žlutošedou podle barvy slupky zpracovaného zrna. Mají velmi nízkou výživnou hodnotu a vysoký obsah vlákniny. Ovesné slupky se používají k doplnění krmné dávky starších kategorií skotu, zejména skotu ve výkrmu, popř. pro jiná zvířata (koně). Zařazují se jako součást doplňkových směsí.
| Živiana | Původní hmota |
|
| Sušina | g | 885,00 |
| MEp | MJ | 4,50 |
| Vláknina | g | 282,40 |
| N-Látky | g | 47,17 |
| Lysin | g | 2,30 |
| Threonin | g | 2,30 |
| Ca | g | 1,42 |
| P-stravitelný | g | 0,53 |
| Na | g | 0,53 |
| Vit. A | tis.m.j. | 0,08 |
| Vit. D | tis.m.j. | |
| Vit. E | mg | |
| Vit. B1 | mg | 0,97 |
| Vit. B2 | mg | 2,83 |
| Kys. pantotenová | mg | 3,54 |
| Cholin | mg | 331,08 |