CZ.1.07/2.3.00/09.0081: Komplexní vzdělávání lidských zdrojů v mlékařství
Popis projektu
Dotační titul
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (ESF, MŠMT). Prioritní osa 7.2 (Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj) Oblast podpory 7.2.3. (Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji) Číslo výzvy 09 Oblast podpory 2.3.
Realizační tým
Doc. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D. - koordinátor projektu Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D. - manažer projektu Ing. Táňa Lužová - asistent koordinátora, finanční manažer a dále osoby z týmů od jednotlivých partnerů (JČU - Ing. Eva Samková, Ph.D.; VÚM - Ing. Petr Roubal, CSc.; VÚCHS - doc. RNDr. Ing. Oto Hanuš).
Anotace
Cílem projektu je vzdělávání v oblasti výzkumu, vývoje, inovace, výroby a zpracování mléka, zlepšení kvalifikace vysokoškolských studentů, doktorandů a dalších profesních pracovníků v mlékařském oboru v profilu celého relevantního potravinového řetězce od prvovýroby po zpracování potravin s akcentem na transfer nových technologií kvalitu laboratorní práce a popularizaci spotřeby mléka a mléčných výrobků. Cíle bude dosaženo realizací přednáškové a školící činnosti prostřednictvím nově vybudovaného specifického profesionálního konsorcia (navrhovatelů projektu), organizací odborných workshopů v příslušných okruzích mlékařských aktivit. Pro realizaci budou zpracovány programy a osnovy vzdělávací činnosti, metodické postupy, testy znalostí a zpětná vazba prostřednictvím dotazníků. Bude vytvořeno edukativní DVD s výukovým dokumentem. Během projektu budou zpracovány průběžné zprávy a odborná sdělení pro zevšeobecnění poznatků ze vzdělávací činnosti v mlékařství.
Klíčové aktivity
1. Kick-off Meeting - 8.10.2009 Hotel Myslivna - zahajovací setkání, vyřešení klíčových otázek a proškolení týmů (MZLU v Brně). 2. Vzdělávání pracovníků vývoje a inovací v laboratořích pro kontrolu složení a vlastností mléka pro zvýšení konkurenceschopnosti oboru (VÚCHS). 3. Vzdělávání v oblasti výzkumu, vývoje, inovace výroby a zpracování mléka, zlepšení kvalifikace vysokoškolských studentů, doktorandů a dalších profesních pracovníků v mlékařském oboru (MZLU v Brně). 4. Vzdělávací prgram v oblasti produkce a zdravotní nezávadnosti mléka (JČU). 5. Vzdělávací program v oblasti mlékárenských technologií, laboratorních metod a produkce zdravých a bezpečných potravin (VÚM). 6. Vzdělávání perspektivních a kvalifikovaných vedoucích, výzkumných, vývojových a inovačních pracovníků v mlékařském oboruza účelem růstu vzdělanosti a pro zvýšení jeho konkurenceschopnosti včetně popularizace spotřeby mléka (MZLU v Brně). 7. Vzdělávání lektorů na zahraničních, špičkových mlékařsko-analytických pracovištích (VÚCHS). 8. Tvorba edukativního DVD (JČU). 9. Webová podpora projektu (MZLU v Brně).
Předpokládané výstupy
Materiály a publikace pro cílovou skupinu. Materiály a publikace v rámci udržitelnosti projektu. Tiskové zprávy a informace ve sdělovacích prostředcích. Články pro populárně naučné časopisy. DVD Web
Monitorovací indikátory plány
Počet proškolených zájemců o kurzy z řad studentů a pracovníků ve výzkumu a vývoji, uspořádané akce.
Partneři projektu
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (České Budějovice) Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. (Praha 6, Vokovice) Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o. (Rapotín)
Ostatní informace
Termín řešení projektu: 01.10.2009 - 30.09.2012
Kontaktní osoba:
doc. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Poslední aktualizace: 11.04.2012
|