Řešitelský tým                   Cílová skupina                   Publicita projektu                   Doložení plánu                    Ostatní 

MENDELU SCIENCE POPULARIZATION

VĚDĚCKÁ KOMUNIKACE A SDÍLENÍ INFORMACÍ V ODBORNĚ ZAMĚŘENÝCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

Termín: 14.1.2014, 10 – 16

Místnost: E23

Sociální sítě již běžně zasahují do našeho života, můžeme být v kontaktu se vzdálenými přáteli. Díky sítím máme možnost získat nejaktuálnější informace. Jakým způsobem mohou být využívány ve vědecké práci, v komunikaci, ve sdílení odborných informací?

Současná vědecká činnost se často odehrává v týmech, to klade nároky na možnosti komunikace, sdílení informací v rámci týmu či odborné komunity a na vyhledávání nových partnerů a spolupracovníků. Je vyvíjena řada služeb s podporou sociálních sítí, které pomáhají sdílet ověřené informace a pracovat s nimi. V rámci semináře budou představeny vybrané odborně zaměřené sociální sítě. Záměrem těchto sítí je vytvoření prostředí pro šíření a sdílení ověřených informací, nabídka k navázání nových kontaktů a v neposlední řadě možnost prezentace výsledků výzkumu, a tím i zvýšení povědomí o publikační činnosti i citovanosti autorů. Dále budou představeny vybrané služby s prvky sociálních sítí, které zefektivňují práci s odbornými informacemi.

Lekotrka:  Mgr. Ilona Trtíková -  absolvovala  obor informační studia a knihovnictví na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V současné době tamtéž studuje doktorský program informační věda, v rámci něhož se zabývá tématy jako e-science, odborně zaměřené sociální sítě, sdílení odborných informací. Mimo toho pracuje v Ústřední knihovně ČVUT, kde se snaží zavést nástroje a služby, které usnadňují a zefektivňují práci s odbornými informacemi, do praxe.

Přílohy:

  • Přihláška on-line VĚDĚCKÁ KOMUNIKACE A SDÍLENÍ INFORMACÍ V ODBORNĚ ZAMĚŘENÝCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

     

    Zpět na předchozí stránku