Řešitelský tým                   Cílová skupina                   Publicita projektu                   Doložení plánu                    Ostatní 

MENDELU SCIENCE POPULARIZATION

Komunikace s novináři - zátěžové situace

Komunikace s novináři - zátěžové situace

Lektoři: Štěpánka Duchková a Ing. Marek Šedivý

Kapacita: 20 účastníků

 

Termín 24.1.2013

Učebna E03

 

Anotace

Účastníci se seznámí s pravidly komunikace s novináři se zaměřením na zátěžové situace. Teoreticky i prakticky proberou, jak se připravit na rozhovor nebo vystoupení v médiích, jak uspořádat tiskovou konferenci a efektivně ji využít pro propagaci vědy.

Profil lektorů

Štěpánka Duchková

Moderátorka a mediální lektorka. Začínala v deníku Telegraf, po té pracovala v České televizi jako redaktorka zpravodajství. Od roku 1997 pracovala deset let v televizi Prima jako redaktorka a moderátorka hlavní zpravodajské relace a diskusních pořadů. Pracovala také na radiu Impuls. Po celou dobu působí jako moderátorka společenských akcí, kongresů a tiskových konferencí. Přednáší na VŠE na Katedře obchodního podnikání a komerčních komunikací a působí jako lektorka mediálních tréninků.

Marek Šedivý

Prezident Asociace veřejně prospěšných organizací (AVPO), ředitel obecně prospěšné společnosti Neziskovky.cz, lektor a konzultant. Absolvoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze a řadu kurzů zaměřených na management, marketing, public relations a lektorské dovednosti. Během čtyřměsíčního pobytu v rámci Fulbright-Masarykova stipendia na jaře a v létě 2009 absolvoval Mini MBA pro neziskové organizace na University of St. Thomas v Minneapolis. Specializuje se na strategické plánování a řízení, fungování správních rad, public relations a marketing neziskových organizací. Je členem Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, předsedou expertního výboru Tematické sítě pro rozvoj sociální ekonomiky a spolupracuje s International Capacity Building Alliance. Je spoluautorem publikací „Úspěšná nezisková organizace“ a „Role správní rady v řízení neziskové organizace“. Přispívá do řady odborných periodik.

 

Kontaktní osoba poskytující info ke kurzu:

Ing. Veronika Mikulenková

vedoucí Oddělení dalšího odborného vzdělávání

Institut celoživotního vzdělávání

Mendelova univerzita v Brně

Zemědělská 5

613 00  Brno

tel. 545 135 203

 

 

Přílohy:


     

    Zpět na předchozí stránku