Úvod
Analýza půd
Analýza substrátů
Analýza závlahové vody
Analýza hnojiv
Hnojiva organická
Chlévská mrva a hnůj
Močůvka a kejda
Hodnocení kvality org. hnojiv
Hnojiva minerální
Analýza rostlinné hmoty
Optimalizace hnojení dle ARR
Literatura

           © 2009

Základní normativy pro hodnocení kvality statkových hnojiv

Hnojivo% sušiny% org. látek% N% P2O5% K2O% CaO% MgO
Hnůj23,117,00,500,310,710,450,15
Močůvka2,42,00,25-0,53--
Kejda skotu7,86,00,320,150,480,190,06
Kejda prasat6,85,30,500,300,230,340,07
Kejda drůbeže11,88,10,960,640,381,330,10

Limity rizikových prvků v organických hnojivech v mg.kg-1 vysušeného vzorku

třídaCdPbHgAsx)CrCuMox)Nix)Zn
Ixx)2100110100100550300

x) stanovuje se v případech, kdy lze očekávat zvýšená množství vzhledem k použitým suroviná
xx) aplikace nejvýše jednou za tři roky bez dalšího omezení

Zpět na předchozí stránku    

Předchozí Autor: Petr Škarpa
Datum poslení aktualizace stránky:  02. 01. 2010
Následující