Úvod
Analýza půd
Analýza substrátů
Analýza závlahové vody
Analýza hnojiv
Hnojiva organická
Chlévská mrva a hnůj
Močůvka a kejda
Zásady odběru
Stanovení sušiny
Stanovení celkového dusíku
Stanovení NH4+ dusíku
Stanovení fosforu
Stanovení draslíku
Hodnocení kvality org. hnojiv
Hnojiva minerální
Analýza rostlinné hmoty
Optimalizace hnojení dle ARR
Literatura

           © 2009

Močůvka

Za močůvku je považována dokonale prokvašená moč hospodářských zvířat. Jedná se o hnojivo dusíkato-draselné s vysokým obsahem rostlinných stimulátorů.

Kejda

Kejda může být zhomogenizovaná nebo nezhomogenizovaná a tomu je potřeba podřídit i odběr vzorku pro analýzu.

 

Bezstelivový provoz

<

Zpět na předchozí stránku    

Předchozí Autor: Petr Škarpa
Datum poslení aktualizace stránky:  27. 01. 2010
Následující